Τραγωδία στο Ίλιον: Νεκρό παιδί 2,5 ετών από ασφυξία- Υπήρχε καταγγελία στο Χαμόγελο του Παιδιού

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέες διαστάσεις στην τραγωδία στο Ίλιον, με το παιδί 2,5 ετών που βρήκε τραγικό ασφυκτικό θάνατο, δίνει το Χαμόγελο του Παιδιού.

Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, το παιδί εντοπίστηκε αναίσθητο από τη μητέρα του τα ξημερώματα της Δευτέρας, μέσα σε αποθηκευτικό χώρο κάτω από το κρεβάτι.

Η ίδια, σε κατάσταση σοκ, το μετέφερε στο νοσοκομείο “Ταξιάρχης”, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Οι γιατροί δεν μπορούσαν να παράσχουν καμία βοήθεια, καθώς το παιδί ήταν ήδη νεκρό.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε το Α.Τ. Περιστερίου. Δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας και φαίνεται πως ο θάνατος του μικρού αγοριού ήταν ασφυκτικός.

Τα ακριβή αίτια, πάντως, θα διαπιστωθούν από την ιατροδικαστική εξέταση που διατάχθηκε.

Σε βάρος και των δύο γονέων σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια, αλλά αφέθησαν ελεύθεροι μετά από απόφαση του εισαγγελέα. 


Χαμόγελο του Παιδιού

Το Χαμόγελο του Παιδιού, αφότου έγινε γνωστή η τραγωδία με το 2,5 ετών παιδάκι, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι είχε δεχθεί κλήση το Σεπτέμβριο, η οποία «αφορούσε σε συνθήκες παραμέλησης εντός της συγκεκριμένης οικογένειας».

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Το Χαμόγελο του Παιδιού για την τραγωδία με το νεκρό παιδί 2,5 ετών από ασφυκτικό θάνατο στο Ιλιον

Σε συνέχεια των δημοσιευμάτων σχετικά με την τραγική ανακοίνωση του θανάτου ενός αγοριού 2,5 ετών στο Ίλιον, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι στις 4 Σεπτεμβρίου 2019 δέχθηκε ανώνυμη καταγγελία στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» που αφορούσε σε συνθήκες παραμέλησης εντός της συγκεκριμένης οικογένειας.

Άμεσα, όπως γίνεται σε κάθε ανάλογη καταγγελία, ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες.

Για άλλη μια φορά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι αρμόδιες για κάθε περιστατικό παραμέλησης/ κακοποίησης ενός παιδιού είναι οι Εισαγγελικές Αρχές και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες που οφείλουν να διερευνήσουν την κάθε υπόθεση.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει δηλώσει τη διαθεσιμότητά του στις αρμόδιες Εισαγγελικές αρχές και τους αρμόδιους φορείς, τόσο με τις υπηρεσίες του όσο και με το εξειδικευμένο προσωπικό του.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχοντας μεγαλώσει, με σεβασμό και στοργή, περισσότερα από 800 παιδιά θύματα παραμέλησης / κακοποίησης κι έχοντας αποκτήσει τεράστια εμπειρία στις επιπτώσεις της παραμέλησης / κακοποίησης στην ψυχή ενός παιδιού καλεί τους πολίτες να σπάνε τη σιωπή τους όταν αντιλαμβάνονται ότι κάποιο παιδί κινδυνεύει.

Για οποιοδήποτε περιστατικό αφορά σε παιδί θύμα βίας καλέστε στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056 ».

Για συμβουλευτική υποστήριξη σε παιδιά και ενήλικες καλέστε την «Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116111».

nooz

Διαβάστε περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση