ΟΑΣΘ: Καταγγελία για ανάρμοστη συμπεριφορά οδηγού

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θύμα εξύβρισης καταγγέλλει πως έπεσε μία γυναίκα την περασμένη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019 στην Γραμμή 54 του ΟΑΣΘ.

Συγκεκριμένα, η κα Παυλίνα Παπαδάκου όπως εξήγησε στο GrTimes βρισκόταν εντός του λεωφορείου στο δρομολόγιο στη 01:00 το μεσημέρι, με κατεύθυνση από Διαβατά προς το Κέντρο της πόλης, όταν επιβιβάστηκε στο λεωφορείο μία ηλικιωμένη γυναίκα και ο οδηγός απαίτησε με έντονο ύφος και εκνευρισμένος από τους επιβάτες να σηκωθούν για να καθίσει.

Όπως περιγράφει η κα Παπαδάκου «σηκώθηκε από την θέση του ο οδηγός και με έντονο ύφος και άρχισε να χτυπάει παλαμάκια για να μας κινήσει την προσοχή και να απαιτεί κάποιος να σηκωθεί από την θέση του και να καθίσει η κυρία. Μέσα στο λεωφορείο υπήρχαν πολλοί μετανάστες και δεν καταλάβαιναν τον οδηγό με αποτέλεσμα να σηκωθεί από την θέση του. Έπειτα, έσπρωξε έναν που καθόταν στην θέση του για να σηκωθεί, χωρίς να υπάρξει καμία διαμαρτυρία από τον επιβάτη. Έτσι πήρα την πρωτοβουλία και του είπα ότι θα μπορούσε να ζητήσει με πιο ευγενικό τρόπο να σηκωθεί κάποιος από την θέση του, με αποτέλεσμα να γυρίσει νευριασμένα και να μου πει «να κοιτάς εσύ την δουλειά σου να μην ασχολείσαι, όπως εγώ δεν ασχολούμαι με την δικιά σου την δουλειά, εσύ να μην ασχολείσαι με την δική μου»».

Ο οδηγός κάθισε στην θέση του στην συνέχεια «παραμιλώντας», όπως ανέφερε η κα Παπαδάκου, και προσπαθώντας να του εξηγήσει η ίδια πως δεν τίθεται λόγος για παρεξήγηση και πως απλά του είπε πως θα μπορούσε να μιλήσει πιο ευγενικά απέναντί τους και πως καλώς έπραξε και ζήτησε θέση για την ηλικιωμένη, όπως θα έκανε και η ίδια σε παρόμοια περίπτωση. Και αυτή τη φορά όμως ο οδηγός γύρισε με έντονο τόνο προς την επιβάτιδα απαντώντας της με την φράση «μην ασχολείσαι, μην το παίζεις συνήγορος, να κοιτάς την δουλειά σου».

Η κα Παπαδάκου χρησιμοποιεί πολλά χρόνια την συγκεκριμένη γραμμή, εξηγώντας πως το τελευταίο διάστημα επιβαρύνεται αρκετά λόγω του μεγάλου αριθμού προσφύγων στην περιοχή. «Η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη με τους πρόσφυγες που έχουμε, δεν επαρκούν τα λεωφορεία και τα δρομολόγια. Αλλά μια στοιχειώδης ευγένεια δεν βλάπτει, ούτε αυτοί οι άνθρωποι φταίνε που δεν καταλαβαίνουν».

Η κα Παπαδάκου μόλις αποβιβάστηκε από το λεωφορείο κάλεσε άμεσα τον ΟΑΣΘ για να ζητήσει τα στοιχεία του οδηγού αλλά και τον αριθμό του λεωφορείου, χωρίς όμως να καταφέρει να τα μάθει εκείνη την στιγμή με την δικαιολογία ότι «δεν μπορούσε να μου το πει και μου είπε να κάνω μία έγγραφη καταγγελία και να γράψω την ώρα του δρομολογίου και έτσι θα γνωρίζουν ποιος είναι ο οδηγός». «Το όνομα του οδηγού δεν μου το είπαν γιατί δεν ήταν καταγεγραμμένο σε κάποιο σύστημα όπως μου ανέφεραν» τόνισε.

Τέλος, έδωσε την δική της άποψη όσον αφορά τα περιστατικά ανάρμοστης συμπεριφοράς των οδηγών προς τους επιβάτες τονίζοντας πως «Δεν έχουν ιδιαίτερες επιπτώσεις. Πιστεύω ότι τώρα θα του γίνει κάποια σύσταση αλλά όχι κάτι παραπάνω».

Από την πλευρά του οργανισμού δεν υπήρξε καμία δήλωση σχετικά με το περιστατικό παρά μόνο ότι εξήγησαν πως σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο στο οποίο «Καλείται ο οδηγός, γίνεται αναφορά προς αυτόν, καταγράφεται το συμβάν, δηλώνει πως συνέβη το περιστατικό και αν έφταιξε ή όχι ο ίδιος και μετά γίνονται οι ανάλογες διαδικασίες».

grtimes

Αφήστε μια απάντηση