Νερό: 5 τρόποι να πίνετε περισσότερο….

ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΥΓΕΙΑ

Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από 60% νερό, με το ποσοστό του στον εγκέφαλο να φθάνει στο 85% και στο αίμα το 90%.

Η επαρκής πρόσληψη νερού ενισχύει τη λειτουργία των νεφρών, αποτοξινώνει, ανακουφίζει από τη δυσκοιλιότητα, συμβάλλει στη διατήρηση της σφριγηλότητας του δέρματος και προστατεύει τους ευαίσθητους ιστούς.

Πολλοί άνθρωποι ωστόσο, δεν πίνουν όσο χρειάζεται ο οργανισμός τους.

Δείτε 5 τρόπους για να αυξήσετε την πρόσληψη νερού.

  1. Ορίστε την ποσότητα νερού που χρειάζεστε μέσα στην ημέρα και φροντίστε το χρώμα των ούρων σας να είναι μεταξύ ανοιχτού κίτρινου και διάφανου. Δίνοντας προσοχή σε αυτόν τον…ιδιαίτερο δείκτη θα αυξήσετε την πρόσληψη με εύκολο τρόπο.
  2. Οι απαιτητικοί ρυθμοί της καθημερινότητας, μας κάνουν συχνά να ξεχνάμε να πιούμε νερό. Βάζοντας ειδοποιήσεις μέσα στην ημέρα, θα πιείτε τουλάχιστον περισσότερο από ότι θα πίνατε εάν δεν χτυπούσε το ξυπνητήρι.
  3. Εάν αναζητάτε ένα ακόμα πιο καινοτόμο σύστημα για να αυξήσετε την πρόσληψη νερού, σχεδιάστε με έναν ανεξίτηλο μαρκαδόρο τα όρια ημερήσιας κατανάλωσης πάνω στο μπουκάλι, ώστε να γνωρίζετε πόσο επιπλέον νερό πρέπει να πιείτε μέσα στην ημέρα.
  4. Η κατανάλωση νερού πριν το γεύμα, σας κρατά ενυδατωμένους και μειώνει την πρόσληψη τροφής, οδηγώντας σε γρήγορη απώλεια βάρους. Περίπου δύο ποτήρια νερό (500 ml) πριν το φαγητό προωθούν το αίσθημα του κορεσμού, οδηγώντας σε μικρότερη πρόσληψη τροφής, άρα και θερμίδων.
  5. Αυξήστε την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών υψηλής περιεκτικότητας σε νερό όπως είναι το αγγούρι, το μαρούλι, το καρπούζι, οι ντομάτες, το σπανάκι, το σέλινο, το ραπανάκι, οι πιπεριές, οι φράουλες, το μπρόκολο και το κολοκύθι.

onmed

Διαβάστε περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση