Συντριβή Antonov στην Καβάλα: Εξετάζεται η εκκένωση των Αντιφιλίππων – Σοκάρουν οι πρώτες εικόνες από drone

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καβάλα: Πιθανή η εκκένωση του χωριού Αντιφίλιπποι, κοντά στο οποίο κατέπεσε το αεροσκάφος από τη Σερβία που μετέφερε πυρομαχικά στην Ουκρανία.

Ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, σε δήλωσή του στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό ανέφερε πως δεν υπάρχει απόφαση πλην όμως το ζήτημα είναι υπαρκτό. Όπως εξήγησε, το δημοτικό συμβούλιο θα πάρει την απόφαση τα επόμενα λεπτά και θα προχωρήσει στη συνέχεια στις κατάλληλες ενέργειες.

Στο μεταξύ, βίντεο από το σημείο της συντριβής του Antonov στην Καβάλα δείχνει το μέγεθος της καταστροφής που υπέστη το αεροσκάφος. Σε εικόνες από drone του ENA Channel διαπιστώνεται πως το αεροσκάφος «εξαφανίστηκε».

Στην περιοχή έχει μεταβεί η επιτροπή Ατομικής Ενέργειας καθώς και εμπειρογνώμονες της Πολιτικής Αεροπορίας για να ελέγξουν την τοξικότητα στην περιοχή μετά την πτώση του αεροσκάφους.

Σύμφωνα με τον υποστράτηγο του Πυροσβεστικού Σώματος Μάριο Αποστολίδη, επικεφαλής της επιχειρησιακής ομάδας, «άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας με ειδικό εξοπλισμό και όργανα μέτρησης προσέγγισαν το σημείο της πρόσκρουσης του αεροσκάφους και είδαν από κοντά την άτρακτο και άλλα μέρη του διασκορπισμένα μέσα στα χωράφια».

Ο κ. Αποστολίδης υπογράμμισε ότι από την επιτόπια έρευνα «διαπιστώθηκε αστάθεια στο πεδίο καθώς υπάρχουν καπνοί και έντονη θερμότητα αλλά και μια άσπρη ουσία άγνωστης προέλευσης, ωστόσο τα όργανα μέτρησης δεν κατέδειξαν κάτι ανησυχητικό. Το επόμενο στάδιο είναι να σηκωθεί drone ώστε να εξεταστεί όλο το εύρος της περιοχής όπου κατέπεσε το αεροσκάφος. Εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάρχει σταθερότητα στο πεδίο και δεν υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των ανδρών που συνδράμουν στην επιχείρηση, θα ξεκινήσει η όλη διαδικασία».

Πηγές προσκείμενες στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) αναφέρουν ότι ο πιλότος του Αντόνοφ An-12 το οποίο κατέπεσε χθες βράδυ στην περιοχή της Καβάλας ενημέρωσε πως το αεροσκάφος είχε υποστεί βλάβη κινητήρα και ζήτησε άδεια έκτακτης προσγείωσης. Του δόθηκε εντολή να πάει στο αεροδρόμιο της Καβάλας αλλά στην τελευταία συνομιλία που είχε ο πιλότος με το κέντρο ελέγχου τόνισε ότι δεν προλαβαίνει και θα προσπαθήσει να κάνει αναγκαστική προσγείωση χωρίς να είναι ενεργό το σύστημα προσγείωσης (σ.σ. δηλαδή θα προσπαθούσε να προσγειώσει το αεροπλάνο με την κοιλιά του).

eleftherostypos

Αφήστε μια απάντηση