Σασμός: «Όπου υπάρχει έγκλημα, επέρχεται…» – Πρωταγωνιστής της σειράς αποκαλύπτει για τον Μαθιό

SHOWBIZ, TV, ΣΑΣΜΟΣ

Ο Σταμάτης Κακαβελάκης παραχώρησε πρόσφατα συνέντευξη στο περιοδικό 7 μέρες Tv και μίλησε για τον ρόλο του στη σειρά Σασμός,  όπου υποδύεται στον Διακομανώλη. Κάποια από τα στοιχεία στα οποία επικεντρώνεται αφορούν τον χαρακτήρα του τηλεοπτικού Μαθιού, αλλά και τον Στεφανή, με τον οποίο είχε μία ιδιαίτερη σχέση, παρά το γεγονός πως εν τέλει τον σκότωσε.

Ο ηθοποιός, μάλιστα, εξήγησε πως κατά τύχη βρέθηκε στον cast της επιτυχημένης σειράς, αλλά η απόφασή αυτή τον δικαίωσε. Σχετικά, όμως, με τα πρόσωπα της σειράς, τα λόγια του είναι άκρως αποκαλυπτικά.

Οι δηλώσεις του Σταμάτη Κακαβελάκη για τον Σασμό

Πως προέκυψε η συμμετοχή σας στο «Σασμό»;

“Ήταν όλα θέμα τύχης. Είχα στείλει το βιογραφικό μου και η casting director μου τηλεφώνησε να πάω για οντισιόν γιατί φυσιογνωμικά της έμοιαζα με Κρητικό. Και πράγματι, η μισή μου καταγωγή είναι από τα Χανιά και η άλλη μισή από την Ύδρα. Είμαι, δηλαδή νησιώτης, αν και όλη μου τη ζωή, πλην των διακοπών που κάνω στην Κρήτη, την έχω ζήσει στον Πειραιά. Πάντα όμως ήμουν δίπλα στη θάλασσα.

 

Σταμάτης Κακαβελάκης

 

Και η ηθοποιία πώς μπήκε στη ζωή σας;

Μεράκι. Την είχα την πετριά, που λένε, από μικρή ηλικία… Έτσι, πήγα στη Δραματική Σχολή «Διομήδης Φωτιάδης» και έκτοτε παίζω συνέχεια στο θέατρο. Όταν όμως έκανα οικογένεια και παιδιά, δημιούργησα και μια δική μου επιχείρηση, και έτσι τώρα τρέχω στα γυρίσματα και παράλληλα δουλεύω αρκετά και στην εταιρεία μου…

Ο Διακομάνώλης και ο Παντελής ξεκίνησαν να λένε το πόσο μοιάζει ο Μαθιός με τον Νικηφόρο και το κοπέλι έφτασε να κάνει τεστ DΝΑ!

Μπήκε σε περιπέτεια ο Νικηφόρος και όλα άρχισαν με αυτά που έμαθε ο Παντελής για την κρυφή σχέση της Βασιλικής με τον Μαθιό στα νιάτα τους, πριν από το γάμο της με τον Στεφανή.

Το πράγμα κορυφώθηκε όταν όλα αυτά τα σχολίαζαν φωναχτά ο Παντελής με τον Διάκομανώλη στο καφενείο και τα άκουσε ο Νικηφόρος και τρελάθηκε! Στο τέλος, βέβαια, κανείς δεν έμαθε ποιος είναι ο πατέρας και δεν ξέρουμε αν θα αποκαλυφθεί στο μέλλον.

Περνάει από τη σκέψη του Διάκομανώλη ότι ο Μαθιός είναι ο δολοφόνος του Στεφανή;

Με τίποτα. Έτσι όπως είναι άγριος και λιγομίλητος ο Μαθιός, τον έχουν ικανό για πολλά -ακόμα και για τα χειρότερα- και όλοι τον φοβούνται στο χωριό γιατί έχει κάτι σκοτεινό, αλλά επειδή αγαπά πολύ την Βασιλική και τον Νικηφόρο και τους έχει σταθεί, κανείς δεν μπορεί να σκεφτεί κάτι τέτοιο.

Άλλωστε, εκείνος ξελάσπωνε τον Στεφανή σε όλες τις βρομοδουλειές του, γιατί ο συγχωρεμένος δεν ήταν και κάνας άγιος. Για αυτό και έχουμε συμπαθήσει όλοι τον Μαθιό. Είναι πιστός, αφοσιωμένος στη Βασιλική, αγαπά πραγματικά τον Νικηφόρο και κάνει τα πάντα για αυτόν. Είναι οικογενειάρχης, ενώ ο Στεφανής ήταν φιγουρατζής.

Έλεγε για τον Νικηφόρο «το αντράκι μου» και κοκορευόταν ενώ απατούσε τη γυναίκα του με την Άσπα και τις Ρωσίδες. Δανειζόταν από όλους, είχε γεμίσει φέσια την αγορά και την ίδια στιγμή αγόραζε ακριβά αυτοκίνητα. Έκανε οικογένεια για φιγούρα και φερόταν στη Βασιλική σαν δούλα, ενώ δεν νοιαζόταν ιδιαίτερα ούτε για το μέλλον του γιου του.

Η Βασιλική ήταν στη χειρότερη μοίρα. Ήταν ένα αντικείμενο και ο Νικηφόρος η βιτρίνα μιας καλής οικογένειας. Αντίθετα, πιστεύω ότι ο Μαθιός θα κάνει ευτυχισμένους και Βασιλική και τον Νικηφόρο. Βέβαια, είναι στη μέση ένα έγκλημα και, όπου υπάρχει έγκλημα, επέρχεται κάποια στιγμή η κάθαρση.

Λίγα λόγια για την καριέρα του

Ο Σταμάτης Κακαβελάκης γεννήθηκε στις 31 Αυγούστου 1972 και είναι έλληνας ηθοποιός. Η καλλιτεχνική του πορεία στο “σανίδι” ξεκίνησε το 1995 με την παράσταση “Άνοδος και πτώση του Αρτούρο Ουι”, ενώ κάποια από τα άλλα έργα που έχει πρωταγωνιστήσει και συμμετάσχει είναι ο “Άμλετ”, η “Μύγα” και οι “Εκκλησιάζουσες”. Από το 2019 μέχρι το 2020 έπαιξε στην τελευταία του παράσταση, μέχρι στιγμής, “Δείπνο θανάτου”.

Όσον αφορά το τηλεοπτικό “γυαλί”, έχει βρεθεί στο cast της Γυναίκας χωρίς όνομα, αλλά και στου Σασμού τώρα.

youweekly

Διαβάστε περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση