Δημοσθένης Καρμοίρης: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την απόλυση από την ΕΡΤ

SHOWBIZ, TV

Τις πρώτες του δηλώσεις αναφορικά με την απόλυση του από την ΕΡΤ παραχώρησε ο Δημοσθένης Καρμοίρης. Ο ίδιος μίλησε νωρίτερα στην εκπομπή «Στη Σέντρα» και τον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95.5.

Ο γνωστός δημοσιογράφος, μετά από ένα ρατσιστικό σχόλιο που έκανε κατά τη διάρκεια σχολιασμού αγωνίσματος των Ολυμπιακών Αγώνων Τόκιο 2020, η διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε να προχωρήσει σε λήξη της συνεργασίας τους.

Οι πρώτες δηλώσεις του Δημοσθένη Καρμοίρη για την απόλυση του από την ΕΡΤ

«Δεν αισθάνομαι ενοχή. Το ψυχολογικό και επαγγελματικό σοκ από την ανακοίνωση της ΕΡΤ είναι το λιγότερο. Προφανώς δεν είχα την πρόθεση, τη διάθεση και την έκφραση. Δεν είναι δυνατόν τα «σχιστά μάτια» να παρεξηγηθούν.

Όσοι με γνωρίζουν, δεν ξέρουν το δικό μου δράμα. Από το 1993 έχω ένα παιδί ΑΜΕΑ, που τον άλλο μήνα γίνεται 28. Έχουμε βιώσει κοινωνικό ρατσισμό από το πρώτο του βήμα. Όταν πήγαμε να τον γράψουμε σε δημόσιο ή στο ιδιωτικό σχολείο. Ξέρεις τι μας έλεγαν; Δεν μπορούμε να έχουμε το παιδί σας ανάμεσα στα υπόλοιπα γιατί θα αντιδρούν οι γονείς των άλλων παιδιών.

Εγώ βιώνω στο πετσί μου αυτό το πράγμα και δεν επιτρέπω τη σπίλωση του ονόματος μας. Δεν απολογούμαι, λοιπόν. Όταν περιγράψω έναν άνθρωπο είναι ρατσιστικό, και δεν είναι το «Κορεάτης από την τρίτη φυλή«; Τον είπα σχιστομάτη; Αυτό θα ήταν ρατσιστικό. Βγάζω στην επιφάνεια το προσωπικό μου βίωμα γιατί προσπαθούν να σπιλώσουν το όνομα μου και την οικογένεια μου. Επέλεξαν το λάθος άνθρωπος για να το πουν».

youweekly

Διαβάστε περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση