«Τόκιο 2020» – Τα highlights της παρέλασης των αθλητών: Ο ημίγυμνος αθλητής της Τόνγκα, οι αθλητές του Κιργιστάν και ο Πρίγκιπας Αλβέρτος

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΣΜΟΣ

Με την παρουσία του Πρίγκιπα Αλβέρτου, του Προέδρου Μακρόν και της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν μεταξύ των αξιωματούχων έγινε η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

200 και πλέον ομάδες έκαναν είσοδο στο Ολυμπιακό Στάδιο της πόλης με την ελληνική να μπαίνει πρώτη όπως είθισται σε κάθε διοργάνωση.

Οι τελευταίες ομάδες που παρήλασαν ήταν η πολυάριθμη των ΗΠΑ, της χώρας που θα διοργανώσει τους μεθεπόμενους Ολυμπιακούς, η Γαλλία, διοργανώτρια των αγώνων του 2024 και η φετινή διοργανώτρια Ιαπωνία.

Τα highlights της παρέλασης

Πολλά πράγματα ξεχώρισαν στη δίωρη παρέλαση των ολυμπιακών αποστολών.

Η Hend  Zaza ήταν η νεότερη σημαιοφόρος χώρας αφού σε ηλικία μόλις 12 ετών, ούσα αθλήτρια του πινγκ πονγκ, σήκωσε τη σημαία της Συρίας μαζί με τον συναθλητή της Ahmad Saber Hamcho.

Στην ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας για πρώτη φορά σημαιοφόρος ήταν ένας Μουσουλμάνος, ο Ολυμπιονίκης κωπηλάτης Moe Sbihi (ο πρώτος Μουσουλμάνος Ολυμπιονίκης της χώρας) και η Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας Hannah Mills.

Τα βλέμματα όμως τράβηξε ο ημίγυμνος αθλητής της  Τόνγκα, ο Pita Taufatofua που μπήκε στο στάδιο με παραδοσιακή ενδυμασία της  χώρας του και αλειμμένος με λάδι.

 

Από τις στολές που ξεχώρισαν ήταν σίγουρα πολλές παραδοσιακές από τις αφρικανικές χώρες, όπως του Καμερούν και της Κένυας.

 

 

 

Στην αποστολή της Γουατεμάλα, τη σημαία σήκωσαν δύο αδέλφια, αθλητές της ιστιοπλοΐας.

Εντύπωση έκανε η αποστολή του Κιργιστάν και λόγω στολής αλλά ήταν από τις ελάχιστες αν όχι η μόνη αποστολή που μπήκε χωρίς προστατευτικές μάσκες.

znews

 

Διαβάστε περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση