Γερολιμένας: Το πιο έντονο φως της Μεσογείου στο θαλασσινό Φαρ Ουέστ της Μάνης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Μόνο και μόνο ότι ο Γερολιμένας στην Λακωνική Μάνη είναι η περιοχή με το πιο έντονο φως της Μεσογείου, σύμφωνα με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ερευνών, αξίζει να τον επισκεφθείτε.

Το θαλασσινό Φαρ Ουέστ, όπως έχει χαρακτηριστεί από πολλούς περιηγητές, σου κόβει την ανάσα αντικρίζοντας τον τεράστιο βράχο του και το μάτι του επισκέπτη χάνεται στο άπειρο, πέρα από το ακρωτήριο Ταίναρο.

Γοητευτικό παραθαλάσσιο χωριουδάκι -που θυμίζει έντονα χωριά της Σικελίας- με παραδοσιακό γραφικό λιμάνι που θεωρείτο στην αρχαιότητα «Ιερός Λιμένας». Και σ’ αυτό το γεγονός οφείλεται και η σημερινή ονομασία του. Βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του Κάβο Γκρόσσο και απέχει 78 χλμ από την Σπάρτη.

Αξίζει να επισκεφθείτε όλη την δυτική ακτή της Μάνης, την βραχονησίδα Καράβι, τον γραφικό όρμο Μέζαπο, το ακρωτήριο Τηγάνι και την θαλάσσια σπηλιά που στην αρχαιότητα πίστευαν ότι ήταν η πύλη του Αδη και λίγο πιο κάτω στο Πόρτο Στέρνες το ιερό του Ταινάριου Ποσειδώνα, το σημερινό εκκλησάκι του Ασώματου, φτιαγμένο από αρχαία υλικά.

Σε κοντινή απόσταση βρίσκονται η Αρεόπολη, η Βάθεια και τα σπήλαια Διρού που αξίζει επίσης να επισκεφθείτε.

Στον Γερολιμένα θα βρείτε υψηλού επιπέδου χώρους διαμονής, εστιατόρια και ταβέρνες με τοπικές σπεσιαλιτέ.

Γερολιμένας Μάνη

 

Γερολιμένας Μάνη

 

Γερολιμένας Μάνη

 

Γερολιμένας Μάνη

 

Γερολιμένας Μάνη

 

Γερολιμένας Μάνη

 

Γερολιμένας Μάνη

 

Γερολιμένας Μάνη

 

Γερολιμένας Μάνη

anagnostis

 

Διαβάστε περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση