Κραυγή βοήθειας από τον γιο της Νταϊάνα, πρίγκιπα Ουίλιαμς – Τι συνέβη

SHOWBIZ

25 χρόνια μετά, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ζητά να λάμψει η αλήθεια σχετικά με το αν η μητέρα του παραπλανήθηκε από τον νεαρό τότε δημοσιογράφο και έδωσε την πολύκροτη συνέντευξη, που εκτόξευσε την καριέρα του Μπασίρ, δημιούργησε «πονοκέφαλο» στο παλάτι και τελικά, οδήγησε στο διαζύγιο της Νταϊάνα με τον Κάρολο ένα χρόνο αργότερα.

Ο δεύτερος στην διαδοχή του θρόνου της Γηραιάς Αλβιόνας βρισκόταν σε επαφές με το BBC τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ώστε να διασφαλίσει πως η έρευνα που θα διενεργήσει το εθνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο του Ηνωμένου Βασιλείου για την συνέντευξη που παραχώρησε η πριγκίπισσα Νταϊάνα στην εκπομπή του Μπασίρ «Panorama», «θα αποκαταστήσει την αλήθεια», σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο τις τελευταίες ώρες.

Το παλάτι του Κένσινγκτον εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως ο πρίγκιπας Ουίλιαμ με επιφύλαξη καλωσόρισε την έρευνα. «Η ανεξάρτητη έρευνα είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Θα βοηθήσει να διαπιστωθεί η αλήθεια, πίσω από τις ενέργειες που οδήγησαν στην συνέντευξη της εκπομπής Panorama και στις επακόλουθες αποφάσεις που ελήφθησαν από εκείνους στο BBC εκείνη την περίοδο», σημειώνει η σχετική ανακοίνωση.

Πηγή κοντά στον μέλλοντα βασιλιά δήλωσε για το θέμα: «Φυσικά αυτό είναι για να προστατέψει την “κληρονομιά” της μητέρας του, έτσι είναι ένα προσωπικό θέμα για τον Ουίλιαμ. Έχει παρακολουθήσει στενά όσα εκτυλίσσονται, αλλά πιστεύει πως τα πράγματα κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση». Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το BBC ενημερώνει τον πρίγκιπα για το θέμα και αυτό που επιθυμεί ο Ουίλιαμ είναι αυτό που θέλουν όλοι, την αποκάλυψη της αλήθειας.

Το BBC ανακοίνωσε την Τετάρτη πως επικεφαλής της έρευνας τίθεται ο 77χρονος διακεκριμένος συνταξιούχος δικαστής Λόρδος Ντάισον, γεγονός που ο πρίγκιπας Ουίλιαμ χαιρέτισε και χαρακτήρισε την επιλογή του πρώην επικεφαλής του Ανώτατου Δικαστηρίου ως «ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση». Από την πλευρά του ο Τίμ Ντέιβι, γενικός διευθυντής του BBC, δήλωσε πως το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο είναι αποφασισμένο να φτάσει στην αλήθεια για τα γεγονότα και γι’ αυτό τον λόγο αποφάσισε την διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας.

youweekly

Διαβάστε περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση