«Καταπέλτης» η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου σε εκπομπή της ΕΡΤ για την… ΕΡΤ!

SHOWBIZ

«Ανακάλυψα ότι ήταν ένα πολύ πολιτικοποιημένο περιβάλλον»

H Αλεξάνδρα Πασχαλίδου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή Φλερτ και μίλησε στη Νάντια Κοντογεώργη για τα παιδικά της χρόνια, τα πρώτα της βήματα στη δημοσιογραφία αλλά και τον σεξισμό που βίωσε.

«Νόμιζα ότι ήμουν μορφωμένη μέχρι που ήρθα στην ΕΡΤ. Τρόμαξα λίγο. Ανακάλυψα ότι ήταν ένα πολύ πολιτικοποιημένο περιβάλλον. Εγώ είχα μάθει ότι ως δημοσιογράφος πρέπει να είσαι αντικειμενικός.

Επίσης στη Σουηδία μεγάλωσα με το στίγμα του μετανάστη και αυτού που μένει στη χειρότερη περιοχή της χώρας. Δεν σκεφτόμουν όμως ότι είμαι γυναίκα. Εδώ ξαφνικά ανακάλυψα τι είναι σεξισμός.

Ως γυναίκα πρέπει να μπορείς να κάνεις καριέρα χωρίς να απαιτούνται διάφορα άλλα. Συχνά σε παρουσιάζουν ως μια κουκλίτσα χωρίς μυαλό και αξίες. Κάποιοι διευθυντές και άνθρωποι της εξουσίας, πατριάρχες, νομίζουν ότι μπορούν να φέρονται στον καθένα όπως να’ναι.

Εγώ που είχα έρθει από Σουηδία δεν το είχα ξαναδεί αυτό. Να με καλέσει αφεντικό να πάμε τα δυο μας κάπου… Συγγνώμη αλλά εγώ δεν δουλεύω έτσι», αποκάλυψε η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση