Προστατευτείτε από τα κουνούπια με λεμόνι και γαρύφαλλα – Το πιο έξυπνο κόλπο

ΣΠΙΤΙ, ΧΡΗΣΙΜΑ

Έχουν κάνει ήδη έντονα την εμφάνισή τους τα πιο ενοχλητικά έντομο του καλοκαιριού. Τα κουνούπια! Όλοι μας προσπαθούμε με κάθε τρόπο να τα εξαφανίσουμε από τα σπίτια μας και να προστατευτούμε από τα τσιμπήματά τους. Ένας τρόπος για να τα πεθάνετε είναι με λεμόνι και γαρύφαλλα.

Για να μην έχετε τις ανεπιθύμητες συνέπειες της φαγούρας, του πρηξίματος και της κοκκινίλας από τα τσιμπήματα των κουνουπιών, δείτε πως μπορείτε να προφυλαχθείτε, υιοθετώντας φυσικούς εντομοαπωθητικούς τρόπους.

Λεμόνι και γαρύφαλλα

Κόψτε μερικά λεμόνια στη μέση και καρφώστε πάνω τους μοσχοκάρφια. Ο συνδυασμός δεν αρέσει στα κουνούπια.

4 ακόμη σούπερ κόλπα για να μην σε φάνε τα κουνούπια

Έρχεται το αγαπημένο σε όλους καλοκαίρι και μαζί με αυτό έρχονται και τα κουνούπια. Για να μην σε φάνε, όμως, σου έχουμε 4 σούπερ κόλπα και το ένα είναι με μαγειρική σόδα που έχει σίγουρα στην κουζίνα του σπιτιού σου.

Τα κουνούπια επιβιώνουν με το αίμα ανθρώπων και ζώων. Χρησιμοποιούν ένα λεπτό, αιχμηρό και επιμήκες όργανο στο στόμα τους για να τρυπήσουν το δέρμα του ξενιστή και απορροφούν το αίμα. Επειδή η παρακέντηση είναι πολύ μικρή, συχνά δεν αισθανόμαστε καν το τσίμπημα, όταν αυτό συμβαίνει. Όμως, τα αποτελέσματα μετά μπορεί να είναι πολύ ενοχλητικά και δυνητικά επιβλαβή.

Οι 4 τρόποι για να μη σε φάνε τα κουνούπια

τρόποι για να μη σε τσιμπήσουν τα κουνούπια

Κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σκόρδο

Το κρεμμύδι και το σκόρδο βοηθούν στη μείωση του οιδήματος και καταπραΰνουν τη φαγούρα που προκαλείται από τα τσιμπήματα των κουνουπιών. Επιπλέον, η έντονη μυρωδιά τους απωθεί τα έντομα και τα κουνούπια από το να συνεχίσουν να σας τσιμπούν.

Απλά εφαρμόστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο απευθείας πάνω από την πληγείσα περιοχή. Αφήστε το για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε.

Μαγειρική σόδα

Μαγειρική σόδα μπορεί να σταματήσει αποτελεσματικά τη φαγούρα που προκαλείται από τα τσιμπήματα των κουνουπιών. Επειδή είναι αλκαλική σε οξύτητα, εξουδετερώνει το ρΗ του δέρματος και ως εκ τούτου παρέχει ανακούφιση.

Διαλύστε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα σε ένα ποτήρι νερό. Βουτήξτε ένα καθαρό πανί στο διάλυμα και βάλτε το πάνω από την πληγείσα περιοχή του δέρματος για 10 έως 20 λεπτά.

Πάγος

Το κρύο περιορίζει την εξάπλωση των φλεγμονωδών ουσιών στην περιοχή του τσιμπήματος και μουδιάζει την περιοχή, κάτι που σας δίνει άμεση ανακούφιση από διάφορα συμπτώματα.

Κρατήστε ένα πακέτο πάγου ή λίγο πάγο τυλιγμένο σε μια πετσέτα στην πληγείσα περιοχή για περίπου 10 με 15 λεπτά. Αυτό θα σας δώσει τη γρήγορη ανακούφιση από το οίδημα και την φαγούρα.

Αλάτι

Το αλάτι είναι μία ακόμα λύση για τα τσιμπήματα των κουνουπιών χάρη στις αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του.

Δημιουργήστε μια πάστα χρησιμοποιώντας μερικές σταγόνες νερού και μια μικρή ποσότητα αλατιού. Εφαρμόστε την πάστα πάνω στην περιοχή.

youweekly

Διαβάστε περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση