Βαφή μαλλιών στο σπίτι: Μην κανείς κι εσύ αυτά 7 λάθη!

ΜΑΛΛΙΑ, ΟΜΟΡΦΙΑ

Αν είσαι κι εσύ μία από αυτές που έχεις πάρει την απόφαση να κάνεις βαφή μαλλιών στα μαλλιά μόνη στο σπίτι πρέπει να προσέξεις να μην κάνεις αυτά τα 7 λάθη!

Σίγουρα καλό είναι να εμπιστευόμαστε ειδικούς, αλλά αν και εσύ δεν μπορείς άλλο να γυρνάς παρέα με τις λευκές σου τρίχες ή με… ρίζα που έχει φτάσει 3 δάχτυλα, αυτό το άρθρο είναι για εσένα!

Πώς να κάνεις τη βαφή μαλλιών στο σπίτι

  • Το βασικότερο όλων πριν ξεκινήσεις είναι να τσεκάρεις αν είσαι αλλεργική στη μάρκα βαφής που μόλις διάλεξες. Γι αυτό πριν ξεκινήσετε να την περνάτε στο κεφάλι σας, βάλτε για λίγο μια μικρή ποσότητα στο δέρμα σας, στη συνέχεια ξεπλύνετέ τη και περιμένετε 48 ώρες. Αν μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν έχετε δει κάτι ανησυχητικό, συνεχίστε με το βάψιμο των μαλλιών σας.
  • Πολύ σημαντική είναι επίσης και η επιλογή του χρώματος που θα κάνετε. Αν λοιπόν δεν ξέρετε τι ακριβώς θέλετε, μην προχωρήσετε σε ριζικές αλλαγές, αλλά προτιμήστε κάποια απόχρωση που είναι κοντά στο φυσικό σας χρώμα. Αν πάλι θέλετε να κάνετε δραστική αλλαγή, συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό.
  • Σε περίπτωση που θελήσετε να ανοίξετε το χρώμα των μαλλιών σας, αφήστε κάποιον επαγγελματία να το κάνει, έτσι ώστε να αποφύγετε να τα κάψετε.
  • Αν επιθυμείτε να κάνετε ένα πιο φυσικό χρώμα, επιλέξτε μια χένα, η οποία είναι φυσική, δεν περιέχει αμμωνία, δεν καταστρέφει την τρίχα και είναι πιο οικονομική.
  • Αποφύγετε το λούσιμο των μαλλιών σας πριν από το βάψιμο και αυτό γιατί τα φυσικά έλαια που έχει η τρίχα βοηθούν στην καλύτερη απορρόφηση και επομένως δράση της βαφής.
  • Τέλος, αποφύγετε το μαλακτικό πριν και μετά τη βαφή, έτσι ώστε να την αφήσετε να πιάσει καλύτερα, χρησιμοποιώντας πάντα ειδικά για βαμμένα μαλλιά προϊόντα.

youweekly

Διαβάστε περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση