Απαγόρευση κυκλοφορίας: Σχεδόν 3.000 πρόστιμα με πρωταθλήτρια την Αττική

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κάτι λιγότερο από τρεις χιλιάδες πρόστιμα έκοψαν οι αστυνομικοί σ’ ολόκληρη την χώρα, έπειτα από την απαγόρευση της κυκλοφορίας, που επιβλήθηκε από την κυβέρνηση, από την περασμένη Δευτέρα, αποδεικνύοντας έτσι πως κάποιοι, έστω κι αυτές τις στιγμές αδυνατούν να συμμορφωθούν μπροστά στην σοβαρή κατάσταση που βιώνει ο τόπος.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ μόνο την Τετάρτη 25η Μαρτίου, οι αστυνομικοί βεβαιώσαν 1.155 πρόστιμα παραβίασης του μέτρου απαγόρευσης κυκλοφορίας, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των παραβατών σε 2.950. Βέβαια οι περισσότερες παραβίασης του μέτρου εντοπίστηκαν και αυτή την φορά στην Αττική.

 Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ: «… Τετάρτη 25 Μαρτίου: για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν 1.155 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα, ως ακολούθως: 333 στην Αττική, 124 στη Θεσσαλονίκη, 106 στα Ιόνια Νησιά, 97 στην Κρήτη, 76 στην Πελοπόννησο, 73 στην Κεντρική Μακεδονία, 66 στην Ήπειρο, 65 στη Θεσσαλία, 50 στη Στερεά Ελλάδα, 49 στο Νότιο Αιγαίο, 48 στη Δυτική Ελλάδα, 47 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 15 στο Βόρειο Αιγαίο και 6 στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έχουν βεβαιωθεί (2.950) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.

Για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση βεβαιώθηκαν 6 παραβάσεις και συνελήφθησαν 6 άτομα, ως ακολούθως: 2 στο Νότιο Αιγαίο, 1 στην Αττική, 1 στην Κεντρική Μακεδονία, 1 στην Ήπειρο και 1 στα Ιόνια Νησιά.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια 264 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 273 άτομα. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.»

newsit

Διαβάστε περισσότερα

Leave a Reply